|
| Welcome Guest ( Log In | Register ) | Resend Validation Email |

I made this video playlist at myflashfetish.com
![]() |
|
|
|
| Pages: (16) « First ... 14 15 [16] ( Go to first unread post ) | ![]() ![]() ![]() |
![]() |
RETETE CULINARE, MANCARURI CU CARNE
|
![]() |
| sanda |
Posted: June 14, 2009 10:59 am
|
|
Veteran ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Anis Posts: 944 Member No.: 298 Joined: July 07, 2008 |
CREMES
* Foile: 200 g faina, se amesteca cu 2 galbenusuri si smantana cat cuprinde. 8a g faina, se freaca cu 1/2 pachet margarina. Se face o foaie care se intinde pe plansheta si se unge cu margarina (care a fost frecata cu faina), se ruleaza, se taie in doua, dupa care se intind doua foi care se coc pe dosul tavii. ** Crema: Eu am modificat-o putin, fatza de cum am preluat-o de la soacra-mea, am obiceiul ca orice retzeta am, macar o mica modificare sa-i fac...hahaha....fiecare cu piticul lui Se pune un litru de lapte la fiert. Se amesteca 5 galbenusuri cu o cana cu lapte (asta este in plus fatza de litrul care se pune la fiert), 180 g faina, 250 g zahar (care se imparte in trei, o parte se pune in laptele care fierbe, o parte se pune in albusuruile care se bat spuma si o parte se adauga la compozitia pe care o preparam). Se mai adauga zahar vanilat 3-4 plicuri. Se pune aceasta crema in laptele care este pe foc, se fierbe la foc mic pana se ingroasa. Dupa ce a fiert se adauga imediat albusurile batute spuma. Se pune peste foi cand este caldutza, nu se pune fierbinte. Ca sa fie prajitura mai usor de taiat, foaia care se pune deasupra, eu o tai inainte de-a o pune peste crema. Adica o portionez in patratzele. Pun foaia care vine dedesubt, pun crema, apoi pun fiecare patratzel la loc peste crema pana reconstitui foaia. Este mult mai usor de taiat si nu mai curge si nu se mai lasa crema. Eu pun de obicei zahar pudra peste foaia finala. Va doresc pofta buna! Multumesc irisuca...,,suna" bine, arata super, poate m-oi invrednici intr-o zi. Iubita, sper sa nu te superi, dar ce-i de haleala, lipim aici ca sa nu se rataceasca. Pusiliiica! ^_^ |
| sanda |
Posted: June 14, 2009 11:04 am
|
|
Veteran ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Anis Posts: 944 Member No.: 298 Joined: July 07, 2008 |
MITITEI.......retzeta lui BOSSS, ............thanks BOSSS.........
1kg carne tocata de porc(sa fie cu grasime) cam fo 400 gr de paine inmuiata in apa.. bicarbonat ..o lingura vegeta,curry,piper,coriandru,cimbru,condimente knorr pt carne de porc,patrunjel… mujdei de usturoi(cat vrei de picant sa fie) cam o cana… si iei la framantat pana se omogenizeaza totul. pui taoata tarasenia la i sa se odineasca fo cateva ore,apoi se scoate si se formeaza micii cu mana umezita de apa..si ii asezi pe o tava umeda. ii lasi sa stea putin(cam juma de ora) si apoi ii prajesti grill sau in ulei..nu conteaza ca gustul e acelasi si fff suculenti! spor! pofta buna! Eu dau halba! thank you shefa! ^_^ |
| lia |
Posted: June 14, 2009 02:10 pm
|
|
- ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Anis Posts: 1044 Member No.: 10 Joined: October 02, 2007 |
sandel..gand la lagd..
asta voiam sa fac yo acum txs, soro... kiss |
| sanda |
Posted: June 15, 2009 02:55 pm
|
|
Ha! am ajuns si yo odata la caimac! :)
Acuma am emotii, trec testul cu pishcotul, nu-l trec? Doctoratul il dau cu tortul acela, cred ca tre sa-i sterg intai praful. Merg sa-l caut. :) Vine Puiu cu ideea de felul 2, asa ca...libera la ,,hoby"! happy dancer |
| sanda |
Posted: June 15, 2009 03:04 pm
|
|
Yeees, l-am gasit! bineinteles ca era prafuit (n-a prezentat niciun interes)
i'm sorry BLATUL 7 albusuri se bat spuma tare cu 14 linguri de zahar, se adauga 1 cana de nuca prajita si taiata, 1/2 cana de rahat colorat taiat cubulete mici, 1/2 cana de visine fara zema, 1/4 cana stafide, optional seminte curatate de floarea soarelui, de dovleac si 1 cana de faina. Se amesteca usor totul si se coace in tava unsa si tapetata cu faina. Dupa ce s-a copt, se lasa putin in tava sa se raceasca, dupa care se rastoarna. CREMA 7 galbenusuri + 300 gr. zahar pudra, se fierb pe aburi; cand s-a racit, se adauga 300 gr. unt, se bate spuma; se imparte crema in doua. Intr-o jumatate adaugam 2 plicuri vanile iar in cealalta, 2 linguri ness sau cacao. Se aseaza o foie de napolitane pe platoul in care va ramane opera de arta, apoi crema galbena, blatul, (racit complet) apoi crema maro, iar deasupra, o alta foie de napolitane. Si aseaza o greutate, nu f mare deasupra si se da la rece pana a doua zi. Nu se orneaza cu nimic, asa cum suntem noi obisnuite, foile de napolitane este de preferat sa fie taiate dupa forma tavii, (eu coc blatul intr-o tava rotunda, avand in vedere ca va ramane intreg) inainte de a ocupa tava. Dragelor, daca nu ati inteles ceva, va rog sa ma intrebati; pt mine a fost mai simplu, intai l-am vazut, (taiat in sectiune, arata bestial!) si abia pe urma l-am testat. Este tortul cu care imi ,,umilesc" musafirii cei mai simandicosi! |
| IRIS |
Posted: June 17, 2009 08:33 pm
|
|
Veteran ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Anis Posts: 1453 Member No.: 285 Joined: June 18, 2008 |
Fetelor un mare 10!!! cu coronitza cum zice SANDY!
Am copiat si eu retetele si abia astept sa vina sambata sa experimentez ;) Sunteti niste gospodine de toata lauda! Va pup cu mare drag! love love ,., Attached Image ![]() |
Pages: (16) « First ... 14 15 [16] |
![]() ![]() ![]() |